2009. február 20., péntek

Hideg évszak

Lassan vége a "télnek" Indiában, már este sem megy 20 fok alá a hőmérséklet. Amikor januárban visszajöttünk, egy darabig még hosszú nadrágban jártam és a zokni is jól jött. Bent az irodában kikapcsolták a légkondit - ennek köszönhetően érdekes szagok terjengtek -, de még volt aki így is fázott, ezért előkerültek a pulcsik, mellények.

Egy hónapja még csak 30 fok volt nappal, most már azért eléri a 32-33-at. Mindenesetre esténként tényleg hűvös volt, időnként 15 fok alá is lement a hőmérő higanyszála, ami azért a helyieknek már nagyon kevés. A biztonsági őröket pokrócba csavarva lehetett látni, az út szélén pedig hordókban lobogó tüzek mellett melegedtek a sofőrök, átutazók.
Mi is meglepődtünk, hogy sötétedés után milyen nagy csönd van a lakópark udvarán, hát persze, hiszen fáztak, nem maradtak kint késő estig zsibongani, hanem visszahúzódtak a lakásba. Mi ennek kimondottan örültünk, de lassan kezd minden visszarázódni a régi kerékvágásba, már egyre tovább zajonganak esténként.

Kihasználva a kellemes időt mostanra iktattuk be az idei hosszabb kiruccanásunkat. Holnap indulunk délre, leutazunk Keralába, itt egy napot hajókázunk, majd a Periyar vadaspark felé vesszük az irányt, ahol elefántokat, sőt talán még tigriseket is láthatunk. Majd következik két érdekes város: Madurai és Mysore. Egy éjszakát a vonaton töltünk, amikor is megérkezünk Hampi városába, innen pedig Goa felé megyünk tovább, természetesen a tenger miatt...

Két hét múlva újra Vapiban leszünk, igyekszünk minél hamarabb feldolgozni a képeket és videókat, hogy jelentkezhessünk az útibeszámolókkal.