2008. április 19., szombat

Jó hírek

Köszönjük a drukkolást, úgy tűnik jól csináltátok, mivel találtunk egy megfelelő lakást. Igaz még várnunk kell rá pár hetet, de inkább ezt tesszünk, mintsem egy olyan helyre költözzünk, ahol bűzlik a környék és elönti az utcákat a monszun. Itt sincs 24 órán keresztül ivóvíz, csak fúrtkútból tisztított víz, de nekünk végülis megfelel, hisz úgysem iszunk csapvizet. Az áramellátás pedig annyiból jobb, hogy van egy generátor, ami áramszünetek idején beindul és alapellátást szolgáltat, ami villanyt, ventilátort és liftet jelent. A konnektorok ebben sajnos már nincsenek benne, így a hűtőt el kell látnunk jégakkukkal és ilyenkor a légkondikat sem fogjuk tudni használni.

Van egy környék Vapiban, ahol van folyamatos ivóvíz és lényegesen kevesebb az áramszünet, ezt a részt G.I.D.C. (Gujarat Industrial Development Corporation) area-nak nevezik. Első körben itt próbáltak szétnézni, a lakásokkal nem is lett volna gond, de a környék szörnyű volt: szemetes, zsúfolt utcák, nyitott szennyvízcsatornák, a házak közvetlen közelében húzódó magasfeszültségű vezetékek, valamint a szomszéd falra nyíló „nagyszerű” kilátás. Hiába kedvezőek az egyéb feltételek, ha a környék nyomasztó, számunkra mégiscsak ez az elsődleges szempont, olyan helyet pedig szinte lehetetlen lett volna találni, ami minden elvárásnak megfelel.

Ha minden jól megy, június eleje, közepe táján beköltözhetünk és berendezkedhetünk. Reméljük az építtetők is így gondolják, és még a monszun megérkezése előtt befejezik a munkát.