2008. szeptember 21., vasárnap

Magyar birka

Minap a helyi hotel éttermében ebédeltünk, (ahol Peti születésnapját is ünnepeltük) és meglepetésemre nagyon ízletes ételeket tálaltak fel. A legkülönlegesebb azonban egy "Hungarian Mutton" nevezetű étel, alias Magyar Birka volt. Először nem akartam megkóstolni, mondván ki tudja honnan származik, őszintén szólva még egyetlen birkát sem láttam Indiában. Végül mégis csak szedtem belőle és nagy finom volt, nem jutott róla eszembe, hogy magyar ételt eszem, de az biztos, hogy eltért a fűszerezése az ittenitől.

Már máskor is tapasztaltuk, hogy a "Hungarian" előtagot biggyesztik az étel neve elé, ha nem indiai, valamiért nagyon megtetszett nekik, de szerintem fogalmuk sincs a magyar ízvilágról. Egyébként tudják, hogy magyarok vagyunk, ki tudja még az is lehet, hogy a mi tiszteletünkre adnak ilyen nevet a specialitásoknak, talán kedveskedni akarnak a hazájuktól messzi földre elszakadt idegeneknek, azaz nekünk.

Talán így van, talán nem, mindenesetre kedvet csináltak hozzá, hogy máskor is ellátogassunk az étterembe. Az sem utolsó szempont, hogy 1000 forintnak megfelelő rúpiáért degeszre ehetjük magunkat, na meg persze a Pizza Huton kívül ez az egyetlen hely, ahol húst tudunk fogyasztani. Reméljük megtartják a jó szokásukat.